• Pregnant

Elebaby

Proizvod iz obitelji Elevit za trudnice od 13. tjedna trudnoće nadalje.

jedna na dan
U ljekarnama

Što je ELEBABY?

ELEBABY™ je posebna formula koja ukupno sadrži 18 vitamina i minerala te 200 mg omega-3 masne kiseline DHA (dokosaheksaenoična kiselina). Osim toga ELEBABY sadrži i poseban oblik folne kiseline (Metafolin®)* za koji je karakteristična bolja biološka upotrebljivost/bioraspoloživost i posljedično optimalan utjecaj na razvoj majčinog tkiva tijekom trudnoće. ELEBABY smo razvili za vaše potrebe u drugom i trećem tromjesečju trudnoće.

 

Koje su koristi od masne kiseline DHA?

DHA je dugolančana polinezasićena masna kiselina koja pripada tzv. omega-3 masnim kiselinama. Njezin unos putem majke doprinosi normalnom razvoju mozga i očiju vašeg nerođenog djeteta. Koristan učinak postiže se ako osim uobičajenog preporučenog dnevnog unosa od 250 mg DHA i EPA (eikosapentaenoična kiselina), dodatno uzmete još 200 mg DHA dnevno, koliko sadrži jedna kapsula dodatka prehrani ELEBABY™.

 

Što je MEG-3® omega-3?**

U dodatku prehrani ELEBABY™ kao izvor DHA upotrijebili smo riblje ulje MEG-3®. Ulje je proizvedeno u skladu s najvišim standardima kvalitete i pročišćenosti u pogonu u kojem se primjenjuje sustav dobre proizvođačke prakse.

 

VISOKO KVALITETNA I PROČIŠĆENA DHA

 

Kako mogu uzimati ELEBABY?

Da biste ELEBABY™ najbolje iskoristili, hranite se uravnoteženo. Dnevno uzmite jednu kapsulu dodatka prehrani ELEBABY uz obrok. ELEBABY možete početi uzimati od 13. tjedna trudnoće, te ga uzimati do kraja trudnoće. Ne smijete prekoračiti preporučenu dnevnu dozu.

 

ELEBABY™ vašem tijelu osigurava esencijalne mikronutrijente koji su vam potrebni tijekom trudnoće. Vitamini i minerali u proizvodu ELEBABY™ imaju važnu ulogu tijekom trudnoće.

 

Razvoj ploda

Sadrži DHA koja potiče razvoj očiju i mozga vašeg djeteta.

 

Rast tkiva i stanična diferencijacija

Folna kiselina doprinosi razvoju majčinog tkiva tijekom trudnoće i ima ulogu u dijeljenju stanica. Željezo i vitamini B6 i B12 imaju ulogu u stvaranju eritrocita.

 

Imunološki sustav

Vitamini A, B6, B12, C, D i folna kiselina te bakar, željezo i selen imaju ulogu u djelovanju imunološkog sustava.

 

Zdravlje kostiju

Vitamin C ima ulogu u stvaranju kolagena, što je važno za zdrave kosti.

Vitamin D pomaže u očuvanju zdravlja i snage kostiju.

 

 

* Metafolin® je registrirana robna marka društva Merck KgaA, Darmstadt, Njemačka

** MEG-3® je robna marka društva DSM

 

Dostupan u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama za promet na malo lijekovima.