Elemama

Elemama

Elemama™ je dodatak prehrani za uporabu tijekom dojenja i nakon poroda.  Sadržava pažljivo odabrane vitamine, minerale, lutein i omega-3 masne kiseline (DHA) koji potpomažu prehrambeni unos tih tvari tijekom dojenja i nakon poroda.

Što je Elemama

Kada su trudnoća i porod iza žene, važno je da njezina prehrana bude zdrava i uravnotežena. Takvom prehranom će vratiti snagu i lakše se suočiti s izazovima majčinstva. Tijekom dojenja su veće dnevne potrebe za energijom i određenim hranjivim tvarima, stoga je potrebna pravilna prehrana. Dojenjem se između majke i djeteta stvara duboka povezanost, a majčino mlijeko za dijete predstavlja optimalnu hranu.

  Nakon rođenja vid novorođenčeta se razvija postupno. U prvoj godini razvija se do pune oštrine. Razvoj dječjeg mozga nakon rođenja još nije završen. Unos omega-3 masnih kiselina, kao što je dokosaheksaenska kiselina (DHA) tijekom dojenja pridonosi normalnom razvoju mozga i oka dojenčadi. Povoljan učinak postiže se unosom 200 mg DHA na dan uz preporučeni dnevni unos omega-3 masnih kiselina za odrasle, npr. 250 mg DHA i eikosapentaenske kiseline (EPA).

  Elemama™ sadržava vitamin C, vitamine B6 i B12, te selen i cink koji doprinose normalnoj funkciji imunološkog sustava. To je važno za vaše zdravlje.

  Elemama™ također sadržava kalcij i vitamin D. Kalcij je potreban za održavanje normalnih kostiju i zubi majke. Vitamin D doprinosi održavanju normalnih kostiju.

  Dani i noći novopečenih mama mogu biti vrlo naporni. Neki vitamini grupe B (riboflavin, niacin, vitamin B6) i željezo doprinose normalnom metabolizmu stvaranja energije i smanjenju umora i iscrpljenosti. Tiamin, biotin, niacin, vitamin B6, vitamin B12 i folna kiselina doprinose normalnoj psihološkoj funkciji.

  Sastav

   Elemama® kapsule

     

   1 kapsula (1,28 g) sadržava:

     

   VITAMINI

    %PU*

   Vitamin C

   60 mg

   75

   Niacin

   17 mg

   106

   Pantotenska kiselina

   7 mg

   117

   Vitamin E

   6,7 mg

   56

   Vitamin B6

   2,0 mg

   143

   Riboflavin (vitamin B6)

   1,6mg

   114

   Tiamin (vitamin B1)

   1,4 mg

   127

   Vitamin A

   1081 μg

   135

   Folna kiselina

   500 μg

   250

   Biotin

   35 μg

   70

   Vitamin D

   15 μg

   300

   Vitamin B12

   2,8 μg

   112

   MINERALI

     

   Kalcij

   120 mg

   15

   Cink

   10 mg

   100

   Željezo

   9 mg

   64

   Jod

   225 μg

   150

   Selen

   55 μg

   100

   DRUGE TVARI

     

   DHA**

   200 mg

   -

   Lutein

   250 μg

   -

    

   *PU = preporučeni unos
   **DHA = dokosaheksaenoična kiselina

   Dostupan u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama za promet na malo lijekovima.

   Dodatak prehrani nije zamjena uravnoteženoj i raznovrsnoj prehrani. Preporučamo uzimanje dodataka prehrani u okviru raznovrsne i uravnotežene prehrane te zdravog načina života.